Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi;

Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılık ve farkındalığın arttırılması amacıyla 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.

Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi engelli vatandaşlarımızın da sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımları konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. Unutmamak gerekir ki her insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları yarım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak, yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlamak ve her adımda yanlarında olmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı artırmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam dilerim.

Editör: Doğu Gazetesi