Minik Vali herkesi Erzincan'a davet etti Minik Vali herkesi Erzincan'a davet etti

Mecliste basın toplantısı yapan Burhan Çakır çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaptığı basın toplantısında Muhalefete yüklenen AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Türkiye için depremden daha büyük felaketin, muhalefet olduğunu belirterek, "Daha aday çıkarmaktan acizken, utanmadan enkaz başında, acılar taptazeyken seçim çağrısı yapıyorlar” dedi.

AA'nın yaptığı habere göre Çakır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, devletin, depremlerin ardından tüm imkan ve unsurlarıyla afet bölgesine gittiğini, milletin de asrın felaketine, asrın dayanışmasıyla maddi, manevi desteğini verdiğini söyledi.

EYT düzenlemesine değindi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine değinen Çakır, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın, verdiği bütün sözleri tuttuğu gibi EYT sorununu da çözdüğünü dile getirdi.

Deprem riski olan tüm şehirlerde hızlı bir dönüşüm süreci başlatacaklarını belirten Çakır, Türkiye'de bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Bu iş, vizyon meselesi

Çakır, "Bu iş, vizyon meselesi; çapsızların, kan ve gözyaşı üzerinden kirli siyaset yapanların işi değil. Onlar bu ülkeye zarar vermekten başka bir şey beceremezler. Aslında depremden daha büyük felaket, ne yazık ki, bu ülkenin muhalefetidir. Daha aday çıkarmaktan acizken, utanmadan enkaz başında, acılar taptazeyken seçim çağrısı yapıyorlar." diye konuştu.

Çakır’ın bu sözlerinin üzerine muhalefetten ne cevap geleceği ise merak konusu

Merve KİRAZ
 

Editör: Merve Kiraz