Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen bu müjdeli haberin ardından tarım sektöründe yeni bir dönemi başlatacak bu girişim tarım alanlarının daha çok teknolojiye yatkın yöntemlerle aktif hale getirilmesini mümkün hale getirecek.

Peugeot Türkiye'den sıfır faizli kredi imkanı Peugeot Türkiye'den sıfır faizli kredi imkanı

Çiftçiliği teşvik projesi kapsamında başlatılan bu uygulamada sunulan faizsiz destek 3, 6 ve 12 ayda bir ödemeli olarak geri iade edilebilecek.

Çiftçi Kredi Desteği Nedir?

Özellikle küçük ve orta ölçekli çiftçileri desteklemek için sunulan bu fırsat uzun vadede oluşabilecek sıkıntıları önleyebilmek için büyük fırsat oluşturuyor. Tarım alanlarında aktif olarak çalışan çiftçiye ödenecek kredi desteği 36 ay vadelerle taksitlendirilebilecek.

Faiz İndirimleri Başladı!

Kredisi tanımlananlar güncel faiz oranı üzerinden kredi kullanılabilecek. Düzenleme kapsamında artırılan üst limit bitkisel ve hayvansal üretimde 300.000 TL'ye çıkarıldı. Planlı üretimde %20, sözleşmeli üretimde %15 ek faiz indirimi uygulanmasına karar verildi. Organize tarım bölgelerinde yatırımların %15, tarımsal örgütlere %10 ek faiz indirim yapılmasına karar verildi.

Editör: Doğu Gazetesi