Sürekli gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde verilen eğitimin en ince noktalarına kadar inceleme yapan  Aziz Gün yaşanan felaketlerinden ardından yeniden çalışmalarına start verdi.
Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde görmek, öğretmen ve öğrencilerle bir arada olmak amacı ile okul ziyaretlerine devam eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan MTAL, Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu, Şehit Cengiz Topel Mithatpaşa İlk-Ortaokulu ve General Cihat Akyol İlk-Ortaokulunu ziyaret ederek, okullarda  yürütülen çalışmalar hakkında idarecilerden bilgi aldı. Dersliklerde öğrencilerin, öğretmenler odasında öğretmenlern misafiri olan Gün, eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Gün, yeni haftanın ilk gününde Erzincan MTAL'yi ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi

Bayrak törenine katılıp öğrencilerle birlikte İstiklâl Marşını okuyarak mesaiye başlayan Gün burada yaptığı konuşmada ülkemizi derinden üzen depremlerin milletimizin mayasında olan dayanışma ve kardeşlik ruhunu tekrardan canlandırdığını vurguladı. Gün konuşmasının devamında, “Özellikle Meslek Liselerimiz bu zor günlerde "kara gün dostu" olduğunu bir kez daha ispat etti. Tüm meslek liselerimiz bu süreçte kendi imkanlarına göre yaralara merhem olmaya çalıştı. Erzincan MTAL'de depremin ilk günlerinden itibaren soba üretimi yaparak yüreklerimizi ısıttı. Bu vesile ile katkılarından ve gayretlerinden dolayı okul yönetimimize, öğretmenlerimize, teknisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Gün'ün bir sonraki durağı Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Ortaokulu oldu. Gün, öğretmenlerle buluşmasında öğrencilerin yaşanan olayı anlamlandırmaları ve toparlanmalarını desteklemek amacıyla Bakanlığın hazırlamış olduğu Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı'nda yer alan başlıkların derslerimizde, etkinliklerimizde yer almasının önemli olduğunu belirtti.

Psikososyal Eğitimler
Değerler Eğitimi
Liselere Geçiş Sınavı
Destekleme ve Yetiştirme Kursları, EBA Akademi, ÖDS
Sosyal Kültürel Faaliyetler
Okuma Kültürü
başlıklarının gündeme geldiği Şehit Cengiz Topel Mithatpaşa İlk-Ortaokulu ve General Cihat Akyol İlk-Ortaokulu ziyaretlerinde İl Millî Eğitim Müdürümüz, öğretmen ve öğrencilere, başarılı bir eğitim öğretim dönemi temennisinde bulundu.

Eylem planında yer alan başlıkların ise etkinlik ve derslerde yer  almasının  çok etkili olacağı düşünülüyor.

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz