Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, eğitime verilen zorunlu aranın ardından ikinci dönem ders zilinin çalması ile birlikte okul ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Millî Egemenlik Anadolu Lisesi ve Mustafa Doğan Anadolu Lisesine ziyaretler gerçekleşti.

Ziyaretlerde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Gün, her iki okulda 12. sınıf öğrencileri ile ülke ve eğitim gündemine dair hasbihal etti. Aziz Gün; “Ülkemizi derinden üzen depremlerin milletimizin mayasında olan dayanışma ve kardeşlik ruhunu tekrardan canlandırdığını vurguladı. Eğitim ailemizin tüm fertleri, deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için seferber oldu. Birçok öğrencimiz gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılarak yaraların sarılmasına yardımcı oldu. Geçmişinde deprem tecrübeleri bulunan bir şehir olarak depremi, depremzedeleri en iyi anlayacak kişilerin başında Erzincanlılar gelir. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Erzincan halkına, öğrenci velilerimize teşekkür ederiz” dedi. 

Depremin bizlere yüklediği bir sorumluluğunda toplumun tüm kesimlerinin daha çok çalışması olduğunu vurgulayan Gün, öğrencilere üniversite sınav hazırlıklarını en iyi şekilde yapmalarını, DYK kurslarına severek isteyerek katılmaları gerektiğini hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin istifadesine sunduğu EBA, ÖDS, matemaTİK vb. gibi dijital eğitim platformlarından yoğun bir şekilde yararlanmalarını tavsiye etti.

2024-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavları pazar günü yapılacak 2024-TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınavları pazar günü yapılacak

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz