İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında, ilimiz Ordu Caddesi üzerinde bulunan Saat Kulesinin önünde kurulan simülasyon aracı ile Emniyet kemerinin önemi, uygulamalı olarak vatandaşlara anlatıldı.


Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve protokol mensupları, simülasyon aracını ziyaret ettiler.


Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt’tan yapılan çalışma hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyasının devam ettiğine vurgu yaparak, bu uygulama ile sürücülerimize emniyet kemerinin öneminin uygulamalı olarak anlatıldığını söyledi.


Araç sürücülerinin simülasyon aracına binerek bizzat test etmelerinin ardından emniyet kemerini takmanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladıklarını belirten Vali Makas, ister şehir içi ister şehirlerarası yolculuk olsun mutlaka emniyet kemerinin takılmasını ve trafik kurallarına uyulmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Editör: Doğu Gazetesi