Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgede ekonominin canlandırılması, işsizliğin azaltılmasını öngören, üretim ve istihdama katkı sunan yatırımları desteklemeye devam ediyor.

“Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2” kapsamında hazırlanan “Yatırım, İstihdam ve Üretim Projesi” için faizsiz kredi desteğini öngören destek sözleşmesi, KUDAKA ve Baha İletişim Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. arasında imzalandı.

Yaklaşık 18 yıldır İstanbul’da faaliyet gösteren Baha Tekstil Ltd. Şti.’nin sektör deneyimini Erzincan’a aktarmayı hedefleyen ve KUDAKA tarafından desteklenen tekstil imalatı yatırımı çerçevesinde ilk etapta 100 yeni istihdam ve 500 bin adet örme kumaştan tişört, sweatshirt, penye üretiminin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yatırımın tamamlanarak üretimde tam kapasiteye ulaşılması sonrasında istihdamın artması ve imalatın 5 milyon adet seviyelerine kadar yükseltilmesi bekleniyor.

Bütçesi yaklaşık 2 milyon 500 bin TL olan projenin tamamlanması sonrasında firma tarafından üretilen tekstil ürünlerinin ihraç edilmesi ile hem Türkiye ihracatının artışına hem de cari açığın azaltılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Editör: Doğu Gazetesi