Atatürk Mahallesi Nerim Tombul Caddesi üzerinde bulunan arsada (Bilim Sanat Merkezi’nin bulunduğu arsa), Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yeni hizmet Binası yapımına başlanılacak olup, yeni hizmet binasında yer alacak olan dükkânların avan proje üzerinden satışı gerçekleştirilecek.

Erzincan Ticaret Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu konu hakkında oda binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek bilgi verdi.

Tanoğlu, Erzincan’a yakışır bir akıllı bina yapmak istiyoruz dedi. Konuşmasına devam eden Tanoğlu; ‘Erzincan’da Ticaret Odası’nın Milli Eğitimden 3 okul karşılığında aldığı alana Ticaret Odasının yapılması. Bu binaya başlamadan önce avan projesi üzerinde dükkânların satışı yapılması. Bizlerde sizler aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşarak bu dükkânları iyi bir fiyata satarak yeni binamızı yapmanın gayreti içindeyiz. Bizim hedefimiz Erzincan’a yakışır bir iş merkezi yapmak. İnşallah bunu da başaracağız. 1467 metrekare üzerine kurulu olan 2 katlı otoparkı olan zemin artı 4 katlı olan bir binayı yapacağız. Tabiki bu ticaret odası olması hesabıyla her türlü alt yapısı çok iyi bir şekilde olacak bir akıllı bina yapacağız. Toplamda 8 dükkan olacak. Bu dükkânlardan 1 tanesini İl Özel İdaresine arsa karşılığında verdik. Kalan 7 dükkânlardan ise 2 tane büyük dükkânı ticaret odasına ayırdık. Klan 5 dükkânı ise satıp hem yapmış olduğumuz okulların hesabını kapatmak hem de bu yapılacak binanın hesabına destek olmak. Erzincan Ticaret Odasının kasasından para çıkmadan 50 milyon TL’lik bir gayrimenkul kazandırmanın hesabını yapıyoruz. Şehire yakışır bir bina yapacağız. İnşallah bunu da başaracağız’ diye konuştu.

Söz konusu satış ihale yöntemiyle 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 14.30 da yapılacak. İhale detaylarına, idari şartname ve eklerine Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ulaşılabilecektir.

Editör: Doğu Gazetesi