Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Döneminde gerçekleştirilmesi planlanan İl Geneli Ortak Yazılı Sınav uygulaması hazırlıklarını yerinde inceledi.

Erzincan’da ortaokul 5, 6, 7 ve lise 9, 10 sınıflar seviyesinde gerçekleştirilecek olan ortak yazılı sınavlara ilişkin olarak Erzincan Ölçme Değerlendirme Merkezi'nde düzenlenen toplantıda soru hazırlama komisyonunda görevli öğretmenler ile bir araya gelen Aziz Gün, "Ortak yazılı sınavların ilimizde yürüttüğümüz eğitim öğretimi topluca değerlendirmek ve geleceğe dönük tedbirler alma noktasında bize sunduğu çok önemli fırsatlar olacak. Bu nedenle Ortak Yazılı Sınav uygulamasını son derece önemsiyoruz. Bu yıl 5 Sınıf seviyesinde 2'şer ders ile başladığımız uygulamaya, önümüzdeki yıl çok daha fazla sınıf seviyesini ve dersi dahil etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Soru hazırlama komisyonlarında görev alan her bir öğretmen ile tek tek görüşen Aziz Gün, incelemeleri sonrasında Erzincan Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürü Burak Özgül'den yürütülen çalışmalar ve geleceğe dönük planlamalar ile ilgili bilgi aldı.

Editör: Doğu Gazetesi