Erzincan Belediyesi’nin tamamen yerel imkânlarla gerçekleştirdiği Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap kısmında son kat betonu atıldı.

Mart 2020’de ilk temeli atılan Kızılay Hocabey kentsel dönüşüm projesinin 1. Etap kısmı tamamlanıyor. 46 blok 370 konut 49 iş yeri olarak yapılan 1. Etap kısmının son kat beton atımı Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Kentsel Dönüşüm alanında düzenlenen törende kurban kesiminin ardındanproje ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Çok değerli Erzincanlı hemşehrilerim bugün Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesinde son beton atma törenindeyiz. Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için emek koyan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. İnşaatın şantiyesinde çalışan ve burada denetim mekanizmasında görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımı da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Büyük bir özveri ile başladığı günden beri hızlı bir şekilde koşuşturdular. Bir yıl içerisinde 46 bloğun tamamının kaba inşaatını bitirme noktasına bugün getirdiler. Yılsonuna tamamının bitirilip içine taşınmış bir vaziyete gelmiş olacaktır. 136 hak sahiplerinin önümüzdeki hafta çekilişleri yapılacak. Çevre düzenlemesi ve diğer eksikliklerin giderilmesinin ardından onlarında taşınması sağlanacaktır. Memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve daha nice yatırımların yapılması için Erzincan’ın verdiği güç ve desteğin devamını arzu ediyoruz. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi