MALATYA(AA) - Malatya'da "Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 1015 çiftçiye 575 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Proje kapsamında Devlet Su İşleri Kampüs alanında düzenlenen programda 1015 üreticiye, yüzde 75 hibeli, 575 ton sertifikalı buğday tohumu desteğinde bulunuldu.

Vali Ersin Yazıcı, burada, devletin çiftçileri birçok alanda desteklediğini belirterek, üretimin önemine dikkati çekti.

Serbest piyasada döviz fiyatları Serbest piyasada döviz fiyatları

Çiftçilerin üretmesi için desteklemelere devam edeceklerini belirten Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Devir en kalitelisini en iyisini en güzelini üretme devri. Türk çiftçisi bunu başarıyor başarmaya da devam edecek. Bu noktada Tarım ve Orman Bakanlığımız, il müdürlüğümüz, valiliğimiz ve odalarımız emrinizde her türlü teknik desteği sağlamak bizim birinci vazifemiz. Sizler de inanıyorum ki en kaliteli ürünü üreteceksiniz dünyanın en kalitelisi en güzeli parmakla gösterilen ürünleri inşallah Malatya'da üretilebilir ve bunu çiftçilerimiz sizler başarabilirsiniz. Biz de destek olmaya devam edeceğiz."

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar da proje kapsamında yüzde 75 hibeyle yaklaşık 8 milyon TL bedelle, 1015 üreticiye, 30 bin dekar alanda ekilmek üzere 575 ton tohumluk dağıtılmış olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından il protokolü tarafından çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: aa