Deprem bölgesine gönderilen AKUB depremzedelerin her türlü ihtiyacına karşılık vermek için özveriyle çalışıyor.
Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibimiz (MEB-AKUB), depremin ilk gününden itibaren saha çalışmalarına devam ediyor.

Yaşanan afetin yaralarını sarmak için ilk gün Malatya Doğanşehir'de arama kurtarma faaliyetlerini üstlenen ekibimiz Doğanşehir'deki çalışmaların tamamlanmasının ardından Adıyaman'da arama kurtarma faaliyetleri, koordinasyon ve insani yardım çalışmalarına destek oldular.

AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri ile koordine çalışmalar yürüten Erzincan MEB-AKUB Ekibimiz halen Adıyaman 1,3,7,9,27,31 ve 35 no'lu geçici yaşam merkezlerinde; "Yönetim ve Koordinasyon", "Yapısal Oluşum ve İyileştirme", "Psikososyal Destek",  "Kayıt ve İletişim",  "Lojistik ve Sosyal Faaliyet" gibi ihtiyaç duyulan her alanda çalışmalarını özveriyle sürdürmektedirler.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Aziz Gün, AFAD koordinasyonunda Adıyaman'da gönüllü olarak görevini sürdüren MEB-AKUB ekibine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, yaraların en kısa sürede sarılması için emek sarf eden herkese teşekkür etti.
AKUB gönüllüleri depremin yol açtığı yaraları sarabilmek için bir süre daha orada olacak.

Türkiye dünyanın vicdanıdır Türkiye dünyanın vicdanıdır

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz