Tek seferlik fotoğraf veya video paylaşabilme fırsatı sunan WhatsApp bu kez tek seferlik sesli mesaj özelliğini aktif hale getiriyor.

2021 yılında hem fotoğraf hem de video paylaşımlarını bir kez görüntüle özelliğini aktif hale getiren Meta kaybolan fotoğraf ve videoların ardından bu kez kapsamını genişleterek sesli mesajlara yöneldi. Bir kez görüntülü özelliğinin aynı versiyonu sesli mesajları içinde kullanılabilecek.

Yeni Özellik ile Ne Değişecek?

Karşı tarafa aktarılan sesli mesaj yalnızca bir kez duyulduktan sonra telefona kaydedilmeden silinmiş olacak. Gönderici tarafından paylaşılan sesli mesaj içeriği tekrar dinlenemeyecek. WhatsApp'ta ortalığı karıştıracak bu yeni özellik kullanıcının lehine bir fayda içeriyor. Depolama sıkıntısından kurtararak gönderilen sesli mesajların telefona birikmesini önlemeyi de sağlayacak.

“Tek Seferli Sesli Mesaj” Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Bu yeni özellik üzerinde çalışmalar sürüyor. WhatsApp üzerinden bir kez görüntülenebilir sesli mesaj gönderebilmek için sistem aktif hale geldiğinde şu adımları izlemek yetecek:

Sohbet başlatılıp mikrofon simgesine tıklanır. Yukarı kaydırıp kitlenerek kayıt aşamasına geçilir. Bir kez göster simgesine dokunarak kaydedilir ve gönder tuşuna basılır.

2024’ün ilk döneminde en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu 2024’ün ilk döneminde en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu

Editör: Doğu Gazetesi