YSK Mahalli İdareler Genel seçimleri için bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına başladı. Vatandaşların nerede oy kullanacağını gösteren seçmen kağıdı e-devlet ve YSK sitesinde de yer alıyor. Öte yandan bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmen de oy kullanabilecek.

Vali Aydoğdu; "Sevgili Gençler, Sizler bu ülkenin geleceği, umudu ve ışığısınız" Vali Aydoğdu; "Sevgili Gençler, Sizler bu ülkenin geleceği, umudu ve ışığısınız"

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 1 Aralık 2023'te ilan ettiği seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Takvim kapsamında, vatandaşların nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıtlarının döküm ve dağıtımına başlandı.

Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı, 24 Mart Pazar günü tamamlanacak.

Bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmen de oy kullanabilecek. Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet'ten, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması'ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Sena ERDOĞAN