Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ögretmenlere karşı uygulanan siddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı öğretmenlik meslek kanununun haftaya TBMM'ye geleceğini açıkladı.

Ögretmenlere şiddete karşı yaptırım ve cezaların ağırlaştırıldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu (OMK) taslagğında ögretmenlere yönelik disiplin hükümleri de yer alıyor.

Türkiye genelindeki birçok okulda görev yapan bazı ögretmenler, sosyal medyada takipçi sayısını artırmak için ögrencilerinin ders sırasındaki görüntülerini çekip yayimliyor. Ancak çoğu öğretmen, bu görüntüleri yayınlamadan önce öğrencinin ailesinden izin almıyor. Taslakta yüz binlerce takipçiye ulaşan bu öğretmenlere yönelik hükümler de var.

Türkiye’nin en iyi özel üniversiteleri hangileri Türkiye’nin en iyi özel üniversiteleri hangileri

Sosyal medyada fenomen olmak için öğrencilerin görüntülerini çeken ögretmenlere ceza verilecek. Sabah gazetesinin haberine göre OMK'daki ilgili madde söyle:

 "Ögrencilerin kişisel ve özel hayatına ilişkin bilgileri, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatta belirlenmiş usuller dışında paylaşma fiilnde kınama cezası uygulanacaktır"
Söz konusu kınama cezaları ögretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

Editör: Sena ERDOĞAN