İhracat arttı, ithalat azaldı İhracat arttı, ithalat azaldı

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı görevine Max Speur atandı.

Sabancı Holding açıklamasına göre, küresel büyüme stratejisinde "yeni ekonomiyi" odağına alan şirket, organizasyon yapısında da bu yönde bir değişikliğe gitti.

Topluluğun son dönemdeki büyümesinin itici güçlerinden olan dijital teknolojiler, organizasyon yapısında yeni bir iş kolu olarak ele alınırken, oluşturulan Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı görevine Max Speur atandı.

Geçmiş dönemde çok sayıda bilişim ve teknoloji şirketinin üst düzey yöneticiliğini yapan Speur, 15 Mart itibarıyla Sabancı Holding'deki görevine başlayacak. Max Speur, yeni organizasyon yapısı kapsamında SabancıDx, Radiflow, SEM ve Teknosa şirketlerinin büyüme süreçlerine liderlik edecek.

Yeni organizasyon yapısı, Sabancı Topluluğu'nun yeni nesil teknolojilere dayalı iş modellerine odaklanmasına destek olurken, "Dünyanın Sabancı'sı" vizyonuna da önemli katkılar sunacak.

- "Dijitalin, Sabancı Topluluğu'nun gelecek yol haritasında çok önemli rolü var"

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, dijitalin, Sabancı Topluluğu'nun gelecek yol haritasında çok önemli bir rolü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yatırımlarımızın yüzde 75'ini 'yeni ekonomi' olarak adlandırdığımız enerji ve iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler alanlarına gerçekleştireceğiz. Özellikle son 2 yıllık dönemde, dijital teknolojiler konusundaki kararlılığımızı ortaya koyan çok sayıda önemli yatırımı da hayata geçirdik. Kurumsal Girişim Sermayesi Fonumuz Sabancı Ventures, SabancıDx ve Sabancı İklim Teknolojileri şirketlerimiz aracılığıyla, Türkiye'de ve dünyada yıkıcı inovasyonun peşinde koşan, sürdürülebilirlik anlayışımızı teknolojiyle birleştiren çok sayıda önemli girişime yatırımcı olarak dahil olduk."

Alper, bunların yanı sıra SabancıDx ve Teknosa gibi şirketlerin hayata geçirdikleri öncü ve örnek uygulamalarla Sabancı Topluluğu'na çok önemli dijital yetenekler kazandırdığını anlattı.

Bu süreçte büyük emekleri olan Kıvanç Zaimler ve Hakan Timur'a teşekkür eden Alper, şu ifadeleri kullandı:

"Açıkladığımız yeni organizasyon yapımız, dijital teknolojiler alanında çok daha odaklı gitmemize yardımcı olurken, Sabancı’yı teknolojik gelişmelere çok daha hızlı adapte olan, bu teknolojilere küresel ölçekte yön verme kabiliyetine sahip bir yapıya kavuşturacak. Dijital Grup Başkanımız olarak aramıza katılan Max Speur’ün, bugüne kadar uluslararası alanda edindiği engin deneyiminin bu yolculukta bizlere büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, kendisine hoş geldin diyor ve yeni görevinde başarılar diliyorum."

- Max Speur Kimdir?

Açıklamada verilen bilgiye göre, teknoloji ve IT Hizmetleri alanında 30 yıllık deneyimi bulunan Speur, lisans eğitimini Technische Hogeschool Rijswijk Makine Mühendisliği ve İşletme Bölümü'nde, yüksek lisans derecesini ise University of Twente'de teknoloji bilimi ve yönetimi alanında aldı.

Henley Business School'da Birleşme ve Satın Almalar Liderlik Programı'nı tamamlayan Speur, kariyerine 1992'de Royal Dutch Shell'de finans ve pazarlama analisti olarak başladı. 1993-2001 döneminde Logica'da farklı yönetsel pozisyonlarda görev aldıktan sonra kariyerine IBM'de devam eden Speur, 2001-2003 yıllarında IBM Business Consulting Services'te iş ortağı-yönetici müdür olarak, 2003-2005'te IBM Global Services'te Asya Pasifik, Şanghay bölgesinde İletişim Sektörü Lideri olarak görev aldı.

Singapur ve Melbourne'de 2005'te Hewlett Packard Enterprise Services Başkan Yardımcılığı ve Satış ve Endüstri Liderliği görevlerine atanan Speur, 2011'de AT10TION Group'u kurdu. 2012'de SunTec Business Solutions'a katılarak İngiltere, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Hindistan'dan sorumlu CCO & COO olarak görev yaptı. 2017'de CCS Connects'in CEO'su olarak atanan Speur, bu görevini 2021'e kadar sürdürdü. Speur 2011 yılından bu yana AT10TION Group Kurucusu ve CEO'su olarak görevini yürütüyor.

Kaynak: aa