Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Tarihimize altın harflerle yazdığımız Çanakkale Zaferi’nin  108. yıl dönümünü kutluyoruz. Binlerce vatan evladının kanları ile yazdığı bu destanı aynı ruh, şuur ve inançla idrak ediyoruz.

Bağlama aşığı Amerikalılar Erzincan'da Bağlama aşığı Amerikalılar Erzincan'da

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Çanakkale, istiklal savaşımızın ön sözüdür. İftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi yeğleyen imanlı, onurlu kararlılığın, millet olarak esarete asla teslim olmayan ruhun zaferle sonuçlanan destanıdır. Çanakkale, zalim ve emperyalist güçlerin birleşik işgaline karşı, bütün mazlumların birleşip direnmesi, birleşik emperyalist saldırıya karşı inancın, onurun, insanlığın birlikte savunmasıdır.

Çanakkale, maddeye karşı maneviyatın, ırkçılığa karşı insanlığın, barbarlığa karşı medeniyetin, zulme karşı adaletin, zorbalığa karşı onurun, asaletin, izzetin, sabrın, duanın, dayanmanın zaferidir. Çanakkale, millet olmanın, bir ve bütün olmanın, kardeşçe direnmenin zaferidir. Çanakkale, tarihe kanımızla yazdığımız bir kahramanlık destanı olmasının yanı sıra, özgürlük aşkını ruhumuza kazımanın da savaşıdır.

Bir medeniyetin sorumluluğunu yüklenmiş ruhumuzun temel değerlerini besleyen bütün bu yaşanmışlıklar, dün olduğu gibi, bugün de bizlere ilham ve güç vermektedir, yarın da vermeye devam edecektir.
Asrın felaketini yaşayan ülkemizin yine Çanakkale ruhu ile birlik beraberlik içinde, yardımlaşma ve dayanışma ile bu zorlu süreci atlatacağımıza inancımız tamdır.

Diyanet-Sen olarak, Çanakkale destanını ve ruhunu çocuklarımıza gençlerimize en iyi şekilde anlatmak ve aktarmak; dünü anlamalarını, bugünü kavramalarını, geleceğe bu bilinçle yürümelerini sağlamak en önemli vazifelerimizden biridir.
Çanakkale Zaferi’nin 108. yılında, vatanımızda onurlu, özgür bir şekilde yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen, Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Eyyup Taş


 

Editör: Merve Kiraz