"Taşranın Kalemi; Mustafa Kutlu" teması ile gerçekleşen panelde, Anadolu Mektebi öğrencilerinin Mustafa Kutlu okumaları sonrasında hazırladıkları metinleri sunduğu, TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen panel, İl Millî Eğitim Müdür V. Murat Demir'in açılış konuşmasıyla başladı.

İl Millî Eğitim Müdür V. Murat Demir yaptığı konuşmada; "Düşünce sanat ve edebiyat hayatımıza büyük etkileri olan kültür ve medeniyetimizde katkı sunmuş yazarlarımızın bütün eserleri ile haklarında yazılan seçkin eserlerin okunması ve değerlendirilerek yorumlanması temeline dayalı okuma sonuçlarının düzenlenen panellerle dinleyicilere aktarılması ve bu metinlerin geliştirilerek yayımlanması amacıyla başlatılan gönüllü okuma faaliyeti olan "Anadolu Mektepleri Yazar Okumaları'nda Türk edebiyatında geleneğe yönelen, gelenekten ilham alarak kendine özgü hikâyeler oluşturan bu coğrafyanın yetiştirdiği önemli yazarlarımızdan olan Mustafa Kutlu panelinden hepimizin ziyadesi ile istifade edeceğimizi düşünüyorum. Panelist arkadaşlara sunumlarından ve katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu Mektebi öğrencisi Tuana Zelal Ayaz'ın başkanlığını yürüttüğü panelde, aynı okuldan Aliye Ağdaş, Ravza Medine Ergül, Nisanur Karaman ve Senem Ağtaş'ın panelist olarak katkı yaptığı etkinlikte üstad Mustafa Kutlu birçok yönüyle ele alındı.

Haber Merkezi

Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi

Taşranın Kalemi; Mustafa Kutlu (1)_1280x853

Editör: Saliha Kara