20-21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Tevhit Karakaya, bilgi birikimi ve tecrübesi ile Erzincan halkına hizmet etmek amacıyla 28. dönem için aday adaylığı AK Parti Genel Merkezine başvurusunu yaptı.

İlahiyatçı, işadamı, siyaset adamı, 20. 21. ve 22. Dönem Erzincan Milletvekili olan Tevhit Karakaya, 10 Kasım 1955’te Erzincan’da doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Halise. İlk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1980 yılında mezun oldu. Erzincan'ın ticari, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatında önemli rolü bulunan sivil toplum kuruluşlarının kuruluşlarında bulundu ve yönetimlerinde görev aldı. Halen faaliyette bulunan bazı ticari kuruluşların faaliyete geçmesine öncülük etti, yönetimlerinde aktif olarak görev aldı. Özel Finans Kurumlarında yöneticilik yaptı.
20, 21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilliği yapan Tevhit Karakaya, siyasete ilk olarak İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğinde bulunarak başladı. Aralık 1995 milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi’nden 20. Dönem Erzincan Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. TBMM Bayındırlık, Milli Savunma, Ulaştırma ve Turizm komisyonları üyeliği yaptı. 21. dönemde Fazilet Partisi Erzincan Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Başkanlık Divanı üyesi olarak görev yaptı. Hesapları İnceleme Komisyonu üyeliğinde bulundu.

AK Parti'nin kurulması çalışmalarında bulunan Tevhit Karakaya, 14 Ağustos 2001'de, AK Parti'nin kurulmasında kurucu milletvekili olarak yer aldı. 22. Dönem  Erzincan Milletvekili seçilerek iki dönem AK Parti MKYK üyeliği yaptı. Kısa adı ASEKOM olan Adana Seçilmişleri İzleme Komitesince 21. Dönem birinci yasama yılında “İlini En İyi Temsil Eden Milletvekili” seçildi. 

Tevhit Karakaya bilgi birikimi ve tecrübesi ile Erzincan halkına hizmet etmek amacıyla yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Aday adayı oldu. 

Adem KÜÇÜKKAYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü


 

Editör: Merve Kiraz