Erzurum'da ev kadınları "Buzun Sultanları" projesiyle buz pateniyle tanışıyor Erzurum'da ev kadınları "Buzun Sultanları" projesiyle buz pateniyle tanışıyor

Erzurum’un Tortum ilçesinde dün akşam saatlerinde aynı mevkide meydana gelen iki ayrı kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. İlk kazada, 25 ABV 632 plakalı panelvanın devrilmesi sonucu yaşanan olayda 86 yaşındaki N.A. hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Aynı mevkide meydana gelen bir diğer kazada ise 31 GV 835 plakalı tır devrildi, tır sürücüsü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kazanın ardından, olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. İlk kazada devrilen panelvanda bulunan 86 yaşındaki N.A. yaşamını yitirirken, L.D., H.A. ve A.T. yaralandı. Sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından Erzurum’daki hastanelere sevk etti.

İkinci kazada ise, Erzurum-Oltu kara yolunun Tortum ilçesi Aksu Mahallesi mevkiinde 31 GV 835 plakalı tır kontrolden çıkarak devrildi. Tırın sürücüsü yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Her iki kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı, kazaların meydana geliş nedenlerine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Tortum ilçesinde yaşanan bu kazalar, sürücülerin daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda bir kez daha uyarı niteliği taşıyor.

Kaynak: aa