TÜİK inovasyon projeleri kapsamında yer alan Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kuruldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu uyarınca çeşitli konularda sayım ve araştırma yapmakta, sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşmaktadır. Söz konusu sayım ve araştırmalar yüz yüze ya da telefonla (Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi, mobil ya da Kurumsal hatlarımız) bilgi alma yöntemleri ile dizüstü bilgisayar kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

TÜİKinovasyon projeleri kapsamında yer alan Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur.

Alo 124 çağrı merkezi aracılığı ile cevaplayıcılar veya kullanıcılar;

  • TÜİK'e hızlı erişim sağlayacaktır.
  • Anket çalışmaları ile ilgili bilgileri 124 hattı üzerinden hızlıca elde edebileceklerdir.
  • Bilgi talepleri, internet sitemizin yanı sıra Alo 124 üzerinden daha hızlı karşılanabilecektir.
  • Veri gizliliği ve veri güvenliği hususlarında Karşılama Ses Kaydı ile bilgilendirilebileceklerdir.

TÜİK Alo 124 çağrı merkezi, randevu alınmadığı sürece hafta sonu ve resmi tatil günleri hariç olmak üzere hafta içi 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Ülkemizde kullanılmakta olan 3 (üç) haneli telefon numaralarının (Örn: 112, 124, 171,  177, 185, vb.) tamamı resmi kurumlara ait olup, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayınlanmış olan kısa numaralara https://www.btk.gov.tr/uploads/ntsfiles/KN.pdf adresinden ulaşılıp, sizi arayan numaranın hangi kuruma ait olduğunu kontrol edebilirsiniz” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi