Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ışığında Dünyanın Verisi tarafından ‘’İllere Göre Türkiye’de Beklenen Yaşam Süreleri’’ konulu araştırma sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de ortalama yaşam süresi 78,3 yıl olarak belirlendi. Ülke genelinde yaşam süresinin en yüksek olduğu il, 80,8 yıl ortalaması ile Gümüşhane oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri doğrultusunda Dünyanın Verisi tarafından İllere Göre Türkiye’de Beklenen Yaşam Süreli konulu araştırma sonuçları yayımlandı. Yayımlanan verilere göre, Türkiye’de ortalama yaşama süresi 78,3 yıl oldu. Açıklanan sonuçlarda ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu illerin ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi’nde olduğu görüldü.

Park halindeki araç bilerek yakıldı iddiası! Park halindeki araç bilerek yakıldı iddiası!

Buna göre Gümüşhane, 80,8 yıl ile yaşam süresinin en uzun olduğu il oldu. Gümüşhane’yi 80,7 yıl ile Muğla, 80,3 yıl ile Tunceli, 80,3 ile Trabzon, 80,0 yıl ile Ordu, 80 yıl ile Giresun, 79,7 yıl ile Antalya, 79,6 yıl ile Erzincan, 79,5 yıl ile Bolu ve 79,5 yıl ile Artvin izledi.

Editör: Saliha Kara