Erzincan Valisi Mehmet Makas, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu bilgilendirme toplantısına katıldı

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan’da 9-12 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan, " Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu" adlı program ile ilgili olarak sempozyum yürütücüsü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül tarafından verilen bilgilendirme toplantısına katıldı. EBYÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Erzincan Valisi Mehmet Makas ile birlikte Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Fatih Ertugay katıldı.


Gerçekleşen toplantıda sempozyum programı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Abdulkadir Gül, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nun Türk Dünyası’nın dil, edebiyat, tarih, sanat, enerji, diaspora, ticaret, coğrafya, sosyoloji, halbilimi, antropoloji, turizm, maarif, uluslararası ilişkiler, ekonomi, belediyecilik, ilahiyat, kamu idaresi, hukuk, ulaştırma ve haberleşme gibi birçok alanda bilimsel araştırmalara ortak bir paylaşım zemini sağlamak için düzenleneceğini belirtti.


Sempozyumun uluslararası boyutta önemine değinen Prof. Dr. Gül, sempozyumla Türk Devletleri Teşkilatının 2040 vizyonunun esas alındığını, ortak bir akılla uygulanabilir önerilerin ve projelerin neler olabileceğine dair çalışmalar yapıldığını belirtti. Prof. Dr. Gül, sempozyumla Türk Dünyasındaki iş birliğinin çok boyutlu bir şekilde güçlenip ve derinleşeceğinin öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Editör: Doğu Gazetesi