Ramazan ayı vaaz ve irşâd programları kapsamında Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır riyasetinde Erzincan Müftülüğünde görevli bir ekip Refahiye ilçesini ziyaret ederek iftar ve teravih programı icra ettiler.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan iftar programının ardından ilçe merkez Esat Muhlis camiinde cemaate hitabeden İl Müftüsü Çakır, “Ramazan ve Doğruluk” temasıyla vaazını yapıp dua etti. İlimiz Boyacılar Camii İmam Hatibi Yusuf Kocatürk, Şeker Fabrikası Camii İmam Hatibi Ömer Özen, Akşemseddin Camii İmam Hatibi Murat Ayhan ve Terzibaba Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kılıç hocalarımızın, Kur’an tilaveti, ilahi ve kasideler seslendirmeleri ve enderûn usûlü teravih namazı kıldırmalarıyla bir ramazan gecesinin ihyasına çalışıldı.

Esat Muhlis Camiini bereketlendiren cemaatin özellikle gençlerinin katılımı, yapılan programa gösterdikleri ilgi ve beğeni gözlerden kaçmadı.

Vaaz ve İrşâd programları kapsamında ilçenin başka camilerinde ise İl Müftü Yardımcısı Kâzım Ural vaaz ettiler ve Din Hizmetleri Uzmanı Ali Şen ise teravih namazını kıldırdılar.

Editör: Doğu Gazetesi