Erzincan Valisi Mehmet Makas, Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi:

“10 - 16 Mayıs tarihleri arası, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı günlerde farkındalık oluşturmak için ‘Engelliler Haftası’ olarak kutlanmakta olup, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem arz etmektedir.

Engellilik;ekonomik, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla tüm kesimleri yakından ilgilendiren ve olumsuz etkilerini en aza indirmek için herkesin katkısını, duyarlılığını ve ortak çabasını ortaya koymasını gerektiren bir konudur.

‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla hareket edenkerim devletimiz, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir.

Yapılan bu düzenlemelerin daha da anlam kazanması için sadece devletimizin sunduğu imkânlarla sınırlı kalınmamalıdır. Başta sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimize özellikle manevi destek olmaları gerekir. Bu konuda ne kadar çok empati kurmayı başarabilirsek, engelli kardeşlerimize sevgi ve ilgimizi yansıtabilirsek, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri aşabilirsek daha güzel bir dünyanın mimarları oluruz.

Bu duygu ve düşüncelerle;Engelliler Haftası’nın toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını temenni ediyor,tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Editör: Doğu Gazetesi