Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazan ayı; ibadetin, inancın, iradenin, gelenek ve göreneklerimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığı; dayanışmanın, yardımlaşmanın ve dostluğun adıdır.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içerisinde barındıran Ramazan ayı, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Ramazan ayı, inananların oruç ibadetiyle kendi nefislerini dünyevî zevke ve iştaha karşı arındırarak toplumsal yardımlaşmanın ve dayanışmanın bilincine vardığımüstesna bir zaman dilimidir.

Bu müstesna zaman diliminde pek çok güzellik ve hikmet vardır. Ramazan’da; sahurun bereketi, iftarın sevinci ve coşkusu, nimetlerin kadrini bilmek vardır. Ramazan’da; dayanışma ve paylaşma, fakirlere ve kimsesizlere yardım vardır. Ramazan’da; Yüce Yaradan’a şükür ve ibadetlerin manevî hazzı vardır.

Bereket, bolluk ve yardımlaşmanın olabildiğince arttığı bu kutlu ayda, sabır ve huşu içinde tutulan oruçlarımızın ve yapılan tüm ibadetlerimizin Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesini niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kıymetli Erzincanlı Hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi