Erzincan Milletvekili Burhan Çakır’ın, meclis konuşmasında kullandığı ifade dikkat çekti. Çakır, fay hatlarından uzak yere kurulan Erzincan’ın güvenli olduğunu, bu nedenle depremzedeleri Erzincan’da ağırlayabileceklerini söyledi.

Anadolu Ajansının haberine göre  Erzincan Milletvekili Burhan Çakır mecliste düzenlediği basın toplantısında  Erzincan’ın  fay hattından uzak yere kurulduğunu ve yatay mimarisiyle güvenli bir şehir olduğunu vurgulayarak depremzedeleri Erzincan’da ağırlayabileceklerini belirtti.

Büyük Felaketin yaşanmasının ardından devletin yetersiz kaldığı iddaları üzerine AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, devletin bütün imkânlarıyla anında devreye girdiğini ve felaketin ekonomik, sosyolojik ve psikolojik boyutları konusunda da önlemlerin alındığını belirtti.

 Türkiye'nin son yüzyılın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını belirten Çakır, Kahramanmaraş  merkezli depremlerin 11 ili direkt, 71 ili de dolaylı olarak etkilediğini ifade eden Çakır, yaşanan büyük felaket sonrasında devlet mekanizmasının anında devreye girdiğini ve tüm imkanlarıyla seferber olduğunu vurguladı.

Erzincan’ın fay hatlarından uzak olduğunu belirten Çakır; "Bu zorlu süreçte; milletimiz her zaman olduğu gibi devletinin yanında dimdik durmuştur. Ülkemizin her noktasında vatandaşlarımız bölgeye yardım ulaştırabilmek için birbiriyle yarıştı. 11 şehirdeki depremzedelerimizi, kardeşlerimizi Erzincan'da en iyi şekilde ağırlamaya hazırız. Asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren Erzincan tüm imkânları ve unsurlarıyla yek vücut seferber olmuştur. Yatay mimarisi ve fay hatlarından uzak yere kurulan şehrimiz güvenli olduğundan dolayı tüm depremzedelerimizi şehrimizde misafir edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. 

Bir ısırığı öldürüyor! Geri döndü Bir ısırığı öldürüyor! Geri döndü

Erzincan ve Kuzey Anadolu fay hattı hakkında!

Jeoloji Mühendisleri Odası internet sitesinde Erzincan’ın fay hattı ile ilişkisi açık olarak belirtiliyor.

Jeoloji Mühendisleri Odası internet sitesinde; “Erzincan ovası Kuzey Anadolu Fayı üzerinde gelişmiş çek-ayır tipi bir havzadır. Bu tür havzalar doğrultu atımlı faylar üzerinde gelişmekte ve bulundukları yerlerde karmaşık bir fay yapısının gelişimine neden olmaktadırlar. Bu nedenle Erzincan çevresinde bilinen faylardan daha fazla diri fay bulunma olasılığı yüksektir" ifadelerine yer veriliyor.

Merve KİRAZ

jeoloji_1590x1050

Editör: Merve Kiraz