Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi Şiir, resim ve fotoğraf yarışması düzenlendi

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü 5'i Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi 'den olmak üzere toplam 13 Psikolojik Danışman 10-17 Şubat tarihleri arasında Osmaniye ilinde İl Psiko-sosyal destek ekibi olarak görevlendirildi. Ekipler saha koordinatörleri ve Osmaniye'de görev yapan Psikolojik Danışmanlarla birlikte psiko-sosyal destek çalışmalarına hızlı bir şekilde başlatıldı. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu çerçevede başta liseler kampüsü olarak adlandırılan alanda merkez psiko-sosyal destek çadırında çocuklarımıza ve ailelerine yönelik psiko-sosyal destek hizmetleri gerçekleştirilmekte. Liseler kampüsü dışında Osmaniye Merkez'de özellikle okul bahçelerinde kurulan çadır kentlerde de psiko-sosyal çadırlarının kurulması ve etkinliklerinin yapılmasına katkı sağlandı. Psiko-sosyal çadırlarımızda çocuklarımıza yönelik ısınma oyunları, müzikli oyunlar, boyama, oyun hamurları v.s ile gün boyu aktiviteler gerçekleştirilmekte. Ayrıca çocuk, ergen ve yetişkinlerimize yönelik bireysel görüşmeler yapıldı. Yine bu çerçevede gönüllülük esas olmak üzere velilerimize yönelik psiko-eğitim oturumları düzenleniyor.

Çadırkentlerde, öğrenci pansiyon ve yurtlarında kalan bütün depremzedeler tek tek ziyaret edilerek psikolojik ilk yardım hizmeti gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerde depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarının tespitine yönelik görüşmeler yapılmakta. Belirlenen ihtiyaçlardan çok acil olanlar hemen giderilmiş olup diğer ihtiyaçların giderilmesiyle ilgili de gerekli kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanmış olup halen Erzincan İl Psiko-sosyal Destek Ekibi olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu zorlu şartlarda bile ekibimizi en güzel şekilde ağırlamakta olan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Osmaniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne ve Osmaniye'de görev yapan değerli psikolojik danışman arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz...

Merve KİRAZ


 

Editör: Merve Kiraz