(AA)-Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı aracılığıyla Erzurum, Erzincan ve Bayburt’taki yatırımlara faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Kuzey Doğu Kalkınma Ajansı aracılığıyla, turizm ve imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için yeni bir destek programı tasarladıklarını dile getiren Varank, bu kapsamda Erzurum, Erzincan ve Bayburt’taki firmaların yatırımlarına 3 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceklerini söyledi.

Bakan Varank, daha önce zemininde sorun yaşanan Organize Sanayi Bölgesi'nin taşınacağı yeni alanda 15 Ağustos'u geçmemek kaydıyla firmalara yer tahsisi yapacaklarını ve burada sadece bir firmanın 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından ilgili kurumlar arasında projelerin imzaları atıldı, kurdele kesilerek toplu açılış yapıldı. Programda, protokole maske dağıtıldı.

Programa, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Bakan Varank, Erzurum programı kapsamında Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret ederek, kentteki çalışmalar ve projeler konusunda Vali Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'den bilgi aldı.

Editör: Doğu Gazetesi