.

Atalarımızdan aldıklarımızı aktaramadık ve geri dönülmez çıkmaz sokağında-yız. Kaybettiğimiz manevi değerlerin ardından inançsız bir kısım gençleri ortaya çıkardık, helâlı harama karıştır, hayâsızlıklarına göz yumduk. Ortaya çıkan psikolojik çöküntülerle baş edemez olduk. Döktüklerimiz böyle çöküntüleri ortaya çıkardı. 

Halk ve sanat müziklerimiz vardı yerini ahlaksız klipler aldı, çay ocaklarımız vardı, il dışından gelen, işi olmayan, iş arayan erkekler giderdi. Şimdi gençleri inançlarından uzaklaştıran kızlı erkekli gençlerin uğrak yerleri kafeler, hayasızlığı teşvik eden internet ve magazinler var. Dizilerde ağırlıklı olarak sevişme, boşanma gayri meşru ilişkiler üzerinde yoğunlaştık, ahlak anlayışını arka plana attık. Ne utanan var, ne uyaran, ne aldıran var, adına da özgürlük dedik. 

Çocuklarımıza çocuk yaşındayken görüntülü telefonları verdik. Televizyon dizilerinde,  programlarında dekolte kıyafetli bayanları teşvik ettik, sokak ve caddelerde mutat bir giyim şekline gelmiş. Bugün adi suç oranları çocuk yaşlara inmiş erken buluğa erme bunalımları başlamış, söz dinlemez olmuşlar. Umuma yayılan şehir hayatının acımasız alizeleri nelerimizi alıp götürmedi ki? Kazancımıza faizi karıştırdık, bereketimiz, huzurumuz kalmadı. Gençleri okuma uğruna başıboş bıraktık, inançlarından ödün vermeye başlamışlar.

Evlilik dışı ilişkiler, yani zinanın adı karşılıklı güzel birliktelik olmuş, bu birliktelikleri utanç duymadan umumun önünde anlatanlar. Eşini çocuklarını bırakıp başkalarına kaçanlar, ailesini çocuklarını ihmal edip nefsine uyan utanmazlar. Zinadan ortaya çıkan nesepsiz çocuklar, rezillikleri ortaya çıkmasın diye çöp kutularına atılan bebeler, DNA testleriyle ortaya çıkan gerçekler, hatta bu kadar da olmaz dedirten yanılgılar. Toplumu derinden yaralayan vahşice işlenen cinayetleri, tecavüzler. Öte yandan ülkemizi istila eden yabancılar keza sinsiler bu çemberi iyice daraltıyor.  

Mahremiyetin M si kalmamış, ahlaksız giysiler, aldırmazlar etrafımızı sarmış, İşte semeresi; ortaya çıkan çocuk sevgililer, çocuk anneler, istismar, arsızlar, hırsızlar, asalaklar, hak yiyenler insan öldürecek kadar vahşileşenler. Aile hayatını yok eden gönül sevdaları. Aile içinde, okullarda, çocuklarımıza önce dinine, giyimine önem vermedik büyünce yapar dedik, bir dediğini iki etmedik. 

Aile içinde, okullarda, çocuklarımıza önce dinine, giyimine önem vermedik büyünce yapar dedik, bir dediğini iki etmedik. Öyle bir hale geldik ki, evinde baba hâkimiyeti ikinci plana düşmüş. Babalar çocuklarının ve eşinin emrine girmiş her istediklerini yapar hale gelmişler. 

İle içi kavgalarda, öne çıkan sebepler; eşinin yakınlarını evinde görmek istemeyenler, gıptalar, küfürler, sözünü yürütme dürtüleri. Aile hayatını körelten akıl hocaları yani elimizin altındaki internet rezillikleri silinmedikçe nasıl düzelteceksin? 
Bir ülkede ahlakı ve vatanı korumak adına sıkı sansürler uygulamazsanız bir zaman sonra baş edemez hale gelirsiniz. Bütün bunları söylerken sağlıklı, huzurlu aileleri ve temiz gençleri tenzih ederim.