Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı Ahilik yılı ilan edilmişti. Bu kapsamda 2021 yılı Erzincan’da yılın Çırağı, Kalfası ve Ustası (Ahisi) etkinliği 2021 yılı Nisan ayında belirlenerek ilan edildi.

2021 yılı Nisan ayı itibari ile Mesleki Eğitim Merkezi 10.sınıf Güzellik ve Saç Bakım öğrencisi Alperen Melik Akkoç yılın çırağı, 2021 yılı Nisan ayı itibari ile yine Mesleki Eğitim Merkezi 12.sınıf Motorlu Araçlar Teknolojisi öğrencisi Volkan Algün yılın kalfası, Erzincan’da 70 yıldır demircilik mesleği ile uğraşan ve hala aktif çalışan Sebahattin Dayıkaraca (pala usta) yılın Ahisi seçildi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır Sazlı, Ahilik oluşumu hakkında kısa bir açılış konuşması yaparak meslek gruplarının STK laşmasının önemini anlattı. Yılın Ahilerini (çırak-kalfa-usta) okulu öğrenciler ile buluşturarak bir araya getirildi. Bundan sonra yetişecek olan öğrencilere örnek teşkil etmesini istendi.

Yapılan kariyer etkinliği ve ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Sayın Hasan Dayıkaraca, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, bir ahide bulunması gereken özelliklerden bahsedip, doğruluk, çalışkanlık, örnek olma, çevre sorunlarında görev alma gibi özelliklerin öneminden bahsederek, "Eğrinin tok, doğrunun aç kalmayacağını" ifade etti. Yılın Çırağı, Kalfası ve Ustası seçilen Ahilerimizi tebrik ederim. Ustamıza sağlıklı yıllar, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Yılın Ahisi seçilen demir ustası Sebahattin Dayıkaraca, öğrencilere "Çalıştığınız iş yerini kendi işyeriniz olarak görün, çalışkan ve dürüst olun ve mutlaka yaptığınız mesleği sevin" dedi.

Program sonunda ödül töreni düzenlenerek yılın çırak, kalfa ve ustasına (Ahilere) çeşitli hediye ve plaketler takdim edildi. Yılın çırağına ödülünü Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, yılın kalfa ve ustasına ise ödül ve plaketlerini İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün verdi.

Editör: Doğu Gazetesi