WhatsApp Image 2022-12-15 at 18.09.34 (1)Milli Egemenlik Anadolu Lisesi Okul müdürü Yaşar Okumuş,  öğrencilere üniversiteyi tanıtmak, kariyer planlarını yapmalarına yardımcı olmak ve sınav motivasyonlarını arttırarak çocuklara vizyon kazandırmak amacıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine bir gezi düzenlediklerini ifade etti. 
Okumuş, imkanlar dahilinde bu gezilerin devam edeceğini Erzincan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini de tanıtarak öğrencilerin hayata  bakış açılarını genişletmek istediklerini belirtti.

'Yıldırım Akbulut Paneli' düzenlenecek 'Yıldırım Akbulut Paneli' düzenlenecek

Gezinin başlangıcında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Kader Altın, üniversite hakkında genel bilgi vererek öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili açıklama yaptı. Sonrasında ise üniversitenin çevresi gezildi.
 Geziyi organize eden tarih öğretmeni Mehtap Bahşi ise Fen-Edebiyat Fakültesi laboratuarlarını, inşaat mühendisliği, kütüphane, kongre merkezi gibi bölümlerini Yard. Doç. Kader Altın rehberliğinde gezdiklerini ifade etti. Bahşi, Öğrencilerin üniversiteyi yerinde gördüklerini, üniversite yaşamı hakkında bilgi edinerek merak ettikleri bölümler ve meslekler hakkında fikir sahibi olduklarını söyledi. Gezi boyunca kendileriyle ilgilenen Öğretim üyesi Kader Altın’a teşekkür eden Bahşi, bir sonraki gezi için Urartu, Bizans ve Osmanlı Medeniyeti’ne ev sahipliği yapmış eski bir yerleşim yeri olan Altıntepe’yi planladıklarını belirtti. 
Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Mücahit Özdemir