Erzincan 13 Şubat Caddesi üzerinde bulunan 13 Şubat İş Merkezi görenleri hayretler içinde bırakıyordu. Hemen hemen her yeri tahrip olan iş merkezi vatandaşların tepkisine neden olmuştu.  Konuyla alakalı kamu kurumlarının bir an önce çalışma başlatması bekleniyordu. Belediye tepkiler üzerine 13 Şubat Çarşısı için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı aldı.

Belediye Başkanı Bekir Aksun kararın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
Aksun açıklamasında;  “Erzincan Belediyesi şehir genelindeki kentsel dönüşüm projeleri ile Kızılay - Hocabey Mahalleleri’nin yanısıra Emniyet Çarşısı olarak bilinen Yenişehir Esnaflar Çarşısı, Eski Polis Lojmanları, Eski Astsubay Lojmanları ve şehir merkezinde bulunan birkaç riskli binayı da bir kısmını satın alarak, bir kısmını da Bakanlık işbirliği ile yıkarak dönüşümünü gerçekleştirdi.

Işkın pazar tezgâhlarında yerini aldı Işkın pazar tezgâhlarında yerini aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazetenin 16 Mart 2023 Perşembe tarihli 6961 Karar Sayısı ile Erzincan İlimizin Merkez Hocabey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 13 Şubat Çarşısı bölgede yürütülen Kentsel Dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından Acele Kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince kabul edildi.

Şehir Merkezinde bulunan ve yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen 13 Şubat Çarşısı için Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Acele Kamulaştırma kararı alınarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu bölgenin de dönüşümünü en kısa süre içerinde gerçekleştirerek şehrimize yakışır bir yer haline getireceğiz. Kardeşliğin Şehri Can Erzincanımız için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi. 

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz