Başvuru yapan çiftçilere yüzde 75 hibeli tohumluk dağıtılarak, tarımsal alanların üretime yönlendirilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi, gıda üretim ve tedarik zincirinin güvenli bir şekilde devam etmesi, üretimin arttırılarak ülkemizin gıda ihtiyacının karşılanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız tüm tedbirleri almaya devam ediyor.

Bu kapsamda tarımsal üretimi aralıksız olarak sürdüren çiftçimize destek olan Bakanlığımız tüm kaynaklarını seferber ediyor. Başvuru yapan çiftçilerimize yüzde 75 hibeli tohumluk dağıtılarak ülkemizdeki tarımsal alanların üretime yönlendirilmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor.”

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin konuyla ilgili açıklamasında "Bakanlığımızca sağlanan kaynaklar ile Erzincan merkezde 201.850 kg buğday tohumluğu ile 93.150 kg arpa tohumluğu arazilerin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla üreticilerimize dağıtıyoruz. Aynı zamanda hayvancılık sektörümüzün ihtiyaç duyduğu kaba yem açığının giderilmesi, mera otlatma baskısının azaltılması amacıyla da 48 ton 5 li karışım tohumu da gene Bakanlığımızca sağlanan kaynakla yüzde 75 hibeli olarak İlçelerimize dağıtıyoruz. Erzincan çiftçisine sağlanan bu destekten dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımızı sunuyoruz. Erzincan genelinde çiftçilerimiz her geçen gün artarak üretmeye devam ediyor." diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi