AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfretmesine tepki göstedi.

Gazi Meclis’in çatısı altında milletvekilliği yapan İYİ Partili Lütfü Türkkan, Meral Akşener’in Bingöl ziyareti esnasında şehidimiz İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’in bacısına küfür etti.

Saygıdeğer Basın Mensupları,

Tabi bu durum, Lütfü Türkkan gibi “küfür etmeyi” ve “insanlara saldırmayı” kendine hayat tarzı haline getirmiş birisi için normal olabilir.

Zira kendisinin “küfür ve şiddetle barışık, millî ve manevi değerleriyle düşman” bir sicile sahip olduğunu biliyoruz.

Şimdi Lütfü Türkkan’ın siciline şöyle bir göz atalım:

PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ün Gazi Meclisimize gelmesini hazmedemedi.

“Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba” diye tvit atmıştı.

Düşünebiliyor musunuz, insanımızın giyim kuşamına düşman, Türk milletinin öz evlatlarını milletin meclisine sokmak istemeyen kompleksli bir zihniyet bu...

Şehidimizin babası Asım Safitürk ise, “Ben arkadaş değilim, memlekete şehit vermiş bir babayım” diye muhteşem bir yanıt vermişti.

Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, - hani bu millet cumhuriyetini şehitlerine borçludur diyen Akşener- Türkiye Cumhuriyetinin, Türk milletinin şehitlerine dil uzatan Lütfü Türkkan’a bugün olduğu gibi dün de sessiz kalmıştı. Unutmadık!

Huzurunuzda hem şehit torunu hem de şehit babası olan Asım Safitürk amcamıza sağlık ve afiyet diliyor, ellerinden öpüyor, Gazi Meclisimizi bir kez daha teşrif etmelerini bekliyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Tabi, Lütfü Türkkan’ın skandalları bununla da bitmiyor. Çünkü “küfür, hakaret, hor görme ve kibir” Lütfü Türkkan’ın hayat tarzı olmuş. 

Twitter’da Adnan Baran isimli bir vatandaş “çakma ülkücü” diye yazınca, Lütfü Türkkan, ağır bir küfür ederek “DNA testi yaptır, gerçek babanın kim olduğunu öğren önce sen” şeklinde iğrenç bir cevap vermiş, sonrasında kendisini engellemişti.

İktidarları döneminde “Gazetecilerin özgürce düşünüp özgürce yazabileceğini” söyleyen Meral Akşener’in sağ kolu Lütfü Türkkan, görevini yerine getiren gazetecilere kimi zaman hakaret ediyor kimi zaman dövdürüyor.

 

 

Lütfü Türkkan, 6 Kasım 2020 tarihli tvitinde “A Haber TRT ile yarışıyor. Zekâ düzeyleri yayıncılık yapmaya engel bunların” diyerek bu ülkenin yerli ve milli basın-yayın kuruluşlarına hakaret etmiş, bu iğrenç paylaşımıyla aynı zamanda kendi zekâ ve düşünce seviyesini ortaya koymuş, kendilerine muhalif sesleri düşman gördüğünü ispat etmiştir.

2021 yılının Haziran ayında bu düşmanlığını eyleme dökmüştür. Lütfü Türkkan’ın Dilovası’ndaki “Türkkan Yağ Anonim Şirketiyle Türkkan Çiftliğinin” Orman ve TOKİ arazisi üzerine kurulduğu ortaya çıktı.

Lütfü Türkkan’ın 28 dönümlük çiftliğinin hazineye ait üç parselini yıllardır işgal ettiği belirlendi. Mahkeme bu yapıların tahliyesi ve yıkımı hakkında karar verdi. Kaçak çiftlik tahliye edildi. Bunu haber yapan gazeteci, İHA muhabiri Mustafa Uslu, bu kaçak çiftliği görüntülediği için Lütfü Türkkan’ın adamları tarafından ağır bir saldırıya uğradı, kamerası kırılıp paramparça edildi.

Kıymetli Basın Mensupları,

Biraz önce vukuatlı sicilinden kısaca bahsettiğim Lütfü Türkkan, geçtiğimiz günlerde yine bir şehidimizin ağabeyine küfür etti.

Bununla da yetinmedi. Kendini haklı çıkarmak için şehidimizin ağabeyini “provokatör” olarak suçladı. Bu da tutmayınca, “özür dilemek” zorunda kaldı ama şehidimizin ailesinden değil, kendi partisinin genel başkanı Meral Akşener’den...

Lütfü Türkkan, şehidimizin ağabeyinden “özür dileme” erdemini bile gösterememiş, sözde milliyetçi özde muhteris olan bir zavallıdır.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehidimizin ağabeyine yönelik edep, terbiye ve ahlak sınırlarını aşan küfürleri utanç vericidir. Biraz olsun utanmasını, yüzünün kızarmasını diliyorum. Bu çirkin söylem ve küfürler karşısında susan herkesin buna ortak olduğunu hatırlatıyor, şehidimizin ailesinin yalnız olmadığını bir kez daha ifade ediyorum.

Ziya Paşa bir şiirinde,

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” diyor.

Ne kadar güzel söylemiş merhum şairimiz.  “Vatan, millet, hak, hukuk, özgürlük” diye bağıran İYİ Partililerin kimi zaman vatandaşa yumruk attığını, kimi zaman küfrettiğini, kimi zaman da iftira attığını görüyoruz. Varın siz düşünün, bu zihniyet iktidar olursa vatandaşa neler yapmaz!

İttifaklarının adı “millet” ama millete düşmanlarla dolu,

Partilerinin adı “İYİ” ama kadroları kötülüklerle, çirkinliklerle dolu,

Tüzüklerinde “gücünü milletten aldıkları” yazılı ama “gücünü millete gösterenler” ile dolu.

Editör: Doğu Gazetesi