AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Merkez İlçe Başkanı Av Ferhat Bulut, Miraç kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladılar. 

Şireci ve Bulut mesajlarında, Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek: "Allah’ın rahmet elçisi, yaratılmışların en şereflisi olarak insanlığa gönderdiği son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa (S.AV.) Efendimizin ’in ilahi emirle Miraca çıkarak Yüce Allah ile görüştüğü gün olan Miraç Gecesi insanların Allah’ın rahmetine, merhametine ve bereketine ulaştığı önemli gecelerden biridir.

Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım.
Hepimiz bir kez daha  gördük ki bu fani dünyada sahip olduğumuz en güzel şey insanlık duygularımız. Erzincan olarak depremi yaşayan en iyi bilenler bizleriz. Bu yüzden ilk andan itibaren teşkilatımızla vatandaşlarımızla tek yürek olarak depremzede kardeşlerimizin yardımına koştuk. Türkiye tek yürek oldu. Dünya dan yüreği iyilik dolu ülkeler yardıma geldi. 

Muhtarlar toplanarak sorunları aktardı Muhtarlar toplanarak sorunları aktardı

Binlerce kardeşimiz enkaz altında çok acı bir şekilde can verdi. Yine binlerce kardeşimiz yaralı olarak kurtuldu. Bu felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Erzincan olarak kapımız her daim depremzede kardeşlerimize açıktır. 

Rabbimin izniyle kanayan yaralarımızı hep birlikte  saracağız. Bu geceyi bir fırsat bilerek bol bol dua edelim. 
Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.  Kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine çalışalım inşallah. 
 
Gönüllerimizin umutla dolduğu, ellerin semaya açıldığı bu gecede Rahmân ve Rahim olan Allah’tan affedilmeyi, huzura ermeyi, bereket ve ihsanı dileyelim. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandil’inin tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diler, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederiz" ifadelerini kullandılar.

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz