Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 13 Şubat Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 105. yil dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladi.

Belediye Başkanı Bekir  Aksun mesajında şu görüşlere yer verdi: “Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıl dönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Biz tarihimizle iftihar ediyoruz ve onu gelecek kuşaklara aktarmanın da en önemli vazifemiz olduğunun bilincindeyiz. Bugün bize emanet edilen bu kadim coğrafyada, birbirimizi hazmedebilme kültürünün geliştiği, eşitlik ve sosyal adaletin hız kazandığı bir Erzincan hedefimizdir. 

1. Dünya Savaşı sonunda birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Can Erzincan ve birçok doğu ilimiz Ruslar tarafından işgal edilip Ermeni eşkiyalarına teslim edilmiştir.  1918 yılında başlatılan Milli Mücadele ile toprağı uğruna canını ortaya koyan “önce vatan” diyen aziz Türk Milletimiz Rus ve Ermeni eşkiyalarını durdurmuş topraklarımızdan def etmiştir.

Bir asrı aşkın bir süre geçse de yüreğimizde ki sızı ilk günkü gibi taze ve kapanmayacak kadar da derindir. Türkiye Cumhuriyetinin tek dostu yine kendi yine Türk devletleridir. Al Bayrağın semada dalgalandığı Türkiye Cumhuriyetinin temelleri, kurtuluş yıllarında atılmış o dönemde kanla yazılan zaferler bugün ve bundan sonra da topraklarımıza göz dikeceklere büyük bir ders olmuştur. 

Milletimiz o zorlu günlerde el ele vermiş bütün zorlukların üstesinden gelmiştir.  Asırlar öncesine de baksak şimdiye de baksak bizim yükselmemizi varlığımızı kabullenemeyen gelecekte de karşımıza çıkacak düşmanlarımızın olduğu aşikâr. Ama unutulmaması gereken bir şey var ki karşılarında her daim Al Bayrağı için kanını son damlasına kadar akıtacak nice Mehmetçikler nice Alparslanlar nice Alperenler var. Bu kutlu günde, bu topraklar için hayatını veren, canını feda eden kahraman şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. 

Bizler en zor dönemlerimizde birlik ve beraberlik içerisinde olarak her şeyin üstesinden gelmiş bir milletiz. Birbirimize kardeş olmuş yaralarımızı hep birlikte sarmışız. Depremlerde binlerce canını taprağa vermiş bir şehrin evlatları olarak , Bugün de 10 ilimizi etkileyen bu deprem felaketinin acılarını en iyi anlayan bir şehiriz. Her zaman olduğu gibi bugünde Deprem bölgesindeki Depremzede kardeşlerimize destek verip yanlarında olarak bu zor günleri yine birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Bu vesileyle bir kez daha depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinin tüm komutanlarını ve devlet adamlarını minnetle yâd ediyorum. 1918 yılında şehrimizdeki işgali sona erdiren müdahalenin komutanı Kazım Karabekir Paşa ve şehre giren birliklerin başındaki Mehmet Vehip Paşa ile emirlerindeki her bir nefere şükranlarımı sunuyor ve Rahmetle anıyorum.”

285 adet sentetik hap ele geçirildi 285 adet sentetik hap ele geçirildi

Eyyup TAŞ


 

Editör: Merve Kiraz