Bakan Yerlikaya'dan Sert Uyarı ve Yeni Yasa Müjdesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafikte seyreden ambulanslara yol vermeyen sürücülere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'da yaşanan ve büyük tepki çeken bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine Bakan Yerlikaya, olaya karışan sürücülere gerekli cezai işlemlerin uygulandığını duyurdu. Bu kapsamda 3 araç sürücüsüne toplamda 49 bin 810 TL para cezası kesilirken, araçları da trafikten men edildi.

Ambulansa Yol Vermemenin Ağır Bedeli Olacak

Bakan Yerlikaya'nın dikkat çektiği en önemli nokta ise Meclis'e sunulan yeni kanun tasarısı oldu. Bu tasarı yasalaştığı takdirde, asker uğurlaması, düğün gibi nedenlerle köprü, tünel, viyadük ve otoyol gibi kritik noktalarda trafiği engelleyen sürücülere tam 180 bin TL para cezası kesilecek. Bununla da kalmayacak, bu sürücülerin ehliyetlerine 120 gün süreyle el konulacak ve araçları da aynı süre zarfında trafikten men edilecek.

"Unutmayın, O Ambulansta Bir Can Var!"

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada ambulansların hayati önemine vurgu yaparak, "Ambulansların can taşıdığını ve zamanla yarıştığı gerçeğini unutmamalıyız. Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi ya da çok sevdiğimiz birini hastaneye yetiştirmeye çalışabilir," ifadelerini kullandı. Bu sözleriyle Bakan, trafikteki her bireyin ambulanslara öncelik verme sorumluluğunu hatırlattı. Yeni yasa tasarısı, bu bilinci artırmayı ve hayati durumlarda zaman kaybının önüne geçmeyi hedefliyor.

Muhabir: Sümeyra İçer