Şehir merkezine yağan karla Erzincanlılar güne karla uyandı. Sabah iş yerlerine gitmek için yola çıkmaya hazırlanan vatandaşlar önce araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Bu sene kar yağışının geciktiğini belirten vatandaşlar, “Şubat’ın ikisinde kar yağışı başladı. Daha fazla yağarsa çok daha iyi olur. Şimdilik 10 santimetre civarında. Kuraklıktan dolayı mutlu olduk” ifadelerine yer verdiler. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son tahminlere göre Erzincan için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Yapılan uyarıda, “Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren Erzincan çevrelerinde beklenen kar yağışlarının kuvvetli, yer yer yoğun olması beklenmektedir. Beklenen kar yağışlarıyla birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.
Erzincan’ın yüksek kesimlerinde daha fazla etkili olan kar ve tipi zaman zaman ulaşımda aksamalara neden olurken 471 köy yolu ulaşıma kapandı.

Vasgirt deresi suya kavuştu Vasgirt deresi suya kavuştu

Kar ve tipi nedeniyle Erzincan - Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidi, Erzincan - Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi ve Erzincan - Erzurum kara yolu Sansa güzergahında karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.(İHA)

Editör: Merve Kiraz