Beyaz ayakkabı temizliğinde ayakkabının tabanı özel bir ilgi ister. Temizlenmesi için çamaşır makinesine yanlış şekilde atılan spor ayakkabılar sık yapılan hatalar arasında yer alır. Genellikle spor ayakkabıların tabanı sararmış olarak çıkar. Tabanı beyaz olan ayakkabıların taban temizlemek için bazı püf noktaları bilmek gerekir. 

1-Partiküllü bir krem temizleyiciyi diş fırçası ile ayakkabının tabanı fırçalamak

Van'da yaylada çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Van'da yaylada çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2-İnatçı lekeler için kâğıt havluya hafifçe aseton dökerek leke üzerine uygulama 

3-Ayakkabının deri kısımları için sert bir diş fırçası ve az miktar diş macunu ile ovalama

Spor ayakkabının yüzeyi için

Ayakkabıları ıslak mendile silmek önerilmez. Bunun yerine kuru bir mendille veya kâğıt havluyla fazla bastırmadan, yatay olarak fırçalama hareketi öneriliyor.

Lekeli yüzeyler ayakkabı fırçası, diş fırçası veya ponza taşı ile temizlenebilir. Bunların yanı sıra bulaşık süngerinin arka kısmı da kir için etkili bir temzileme yöntemi....

Çamaşır makinesinde beyaz ayakkabı nasıl yıkanır?

Beyaz ayakkabıları çamaşır makinesine atarken ilk olarak kuru fırçalama yapmak gerekir.

Kuru lekeler için lekenin yoğunluğuna göre kulak temizleme çubuğuna batırılansulandırılmış çamaşır suyu veya karbonatlı suyu leke üzerinde hafifçe gezdirmek etkili olabilir. 

Bir ayakkabı yıkama filesi kullanılır veya ayakkabıları eski bir yastık kılıfının içine koyarak kılıfın ağzını bağlanır..

Deterjan koyma gözüne az miktarda deterjan konulur. Toz deterjan kullanmak daha iyi sonuç verebilir ancak fazla miktarda kullanmak şart değil.

Makine düşük devirde çalıştırılır ve sıkma dadüşük devirde yaptırılır. Yıkama bittikten sonra ayakkabıları makinede fazla bekletmeden dışarı, havadar bir yere alınır ve duvar gibi bir yere eğimli bir şekilde yaslayarak kurutulur.

Doğrudan güneş ışığı alması ayakkabıyı sertleştirebilir ve şeklini bozabilir. Bunun yerine sıcak ve havadar bir yer tercih etmek daha iyi olur.

Editör: Sena ERDOĞAN