Erzincan'da trafik polisleri bayram yolcularını ikramlarla karşıladı Erzincan'da trafik polisleri bayram yolcularını ikramlarla karşıladı

20 Mayıs 2024 tarihinde Erzincan'da düzenlenen Anadolu Üniversiteler Birliği 3. AR-GE Proje Pazarında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nden Doç. Dr. H.İbrahim Öztürk, Doç.Dr. K. Volkan Özdokur, Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Kimyager Harun Uğurlu ile Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Ziraat Yük. Müh. Özkan Bozbek tarafından sunulan Proje Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri Akademisyen(Araştırıcı) Kategorisinde 3. lük ödülüne layık görüldü.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Tarım alanlarında en önemli sorunlar arasında yer alan hastalık, zararlı ve yabancı otların kontrolünde kullanılan bitki koruma ürünleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir şekilde kullanılıyor. Dünyada ve ülkemizde yoğun olarak uygulanan kimyasal savaş yöntemleri, kalıntı sorunu, çevre kirliliği, insan ve yararlı organizmalara tehdit oluşturmaktadır. Bundan dolayı son yıllarda insektisidal özelliklere sahip doğal kaynaklı maddeler dünya çapında parazitlere ve gıda zararlılarına karşı oldukça fazla dikkat çekmektedir. Bu noktadan hareketle Erzincan’da doğal olarak yetişen ve yabani sebze olarak kullanılan, çakşır otu olarak bilinen Ferula Communis bitkisinin esansiyel yağlarının ekstraksiyonu ile elde edilip böcek kovucu etkilerinin ve doğal insektisit olarak kullanılabilirliğini amaçlayan proje Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile oluşturuldu. Proje Anadolu Üniversiteler Birliği 3. AR-GE Proje Pazarında Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri Akademisyen(Araştırıcı) Kategorisinde 3. lük ödülüne layık görüldü."

Editör: Adem Küçükkaya