AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Merkez İlçe Başkanı Av.Ferhat Bulut, Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Şireci ve Bulut mesajlarında: " İslâm, Camiyi merkezine alan bir medeniyettir. Camiler, sosyal hayata şahitlik eden, İslâm beldelerinin etrafında hayat bulduğu, mümin yüreklerin kendisinde buluştuğu kutlu mekânlardır. Özellikle bizim kültürümüzde geçmişten bugüne kadar camilerimiz, sadece ibadetlerimizi icra ettiğimiz bir mekân değil, aynı zamanda tarihimizin ve kültürümüzün bir arada yaşandığı merkezlerdir.

Kültürümüzde camilerimiz her zaman toplumun merkezinde yer almıştır. Bu bakımdan toplumumuzda camilerimiz ihtiyaçların karşılandığı, sorunların çözüme kavuşturulduğu, kimsesizlerin himaye edildiği, bireysel ve sosyal düzlemde her türlü mesele ile ilgili istişarelerinin yapıldığı, kararların alındığı bir merkez olmuştur. Bütün bu fonksiyonlarıyla beraber camilerimizin en önemli işlevi her zaman; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep oluşudur. Bu müstesna mekânların sadece toplum için değil birey olarak da bizlerin hayatında yeri büyüktür. Hayatımızın günlük telaşı içinde kendimizi dinleyebileceğimiz müstesna yerlerdir. Müslümanlar olarak kardeşliğimizi pekiştirmeye, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmaya vesiledir. İnsanların sahip oldukları tüm unvanlar, imkânlar, statüler, ırklar ve renkler ortadan kalkarak eşit şekilde ve yan yana Allah'ın huzurunda hep birlikte secdeye vardıkları yerlerdir camiler.

Camilerin bu hususi rolünü sürdürmesinde de elbette din görevlilerimizin yeri büyüktür. Zira camilerimizin bireysel ve toplumsal hayata yansıyan faydaları ancak bilgili, kültürlü, özverili ve vefalı din görevlilerinin özel çabalarıyla gerçekleşebilmektedir. Görevlilerimizin özverisi, halkımızın itibarı sayesinde, camilerimiz sadece madden değil, mana itibariyle de imar edilecek ve bu mana camiden bütün bir topluma yayılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” konusu “Vefa” olarak belirlemiş. Hafta boyunca gerek camilerimizde icra edilen programlarda gerekse sosyal medya aracılığıyla vefa konusu işlenecek. Bu kapsamda hayatımıza rehberlik eden vefalı hocalarımızdan, camilerimizin en değerli varlığı olan cemaatimizden ahrete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi