Kullanım amacı aynı olsa da, kullanım alanları ve içeriği farklılık gösteren dezenfektan; alışveriş merkezleri, okullar, kafeler, mağazalar gibi toplu alanlarda kullanılan; kıvam, etki derecesi seçeneklerine göre farklılık gösteren, temizliğe yardımcı öge olarak kullanılır.

DEZENFEKTAN NE İÇİN KULLANILIR?

Kullanım yeri de farklılaşabilen dezenfektanların nerelerde kullanılabileceğine bakacak olursak:

Antiseptik özellikleri olan dezenfektanlarda etkin olan temizlik daha fazla olabildiği için kişisel hijyene dikkat ve özen gösteren kişilerin daha fazla kullandığı söylenebilir.

- El ve vücut için kullanımının yanı sıra dezenfektanlar, eşyaları ve yüzeyleri temizlemek için kullanılmayı da mümkün kılar.

DEZENFEKTAN NE İŞE YARAR?

Mikroorganizmaların hücrelere yaptığı etki nedeniyle zarar vermesi durumlarına karşı olarak dezenfektan; bu organizmaların üremesini engelleyerek, yapılarının bozulmasını sağlar.

Mikroorganizmanın türüne göre bulunduğu yerde kalıcı olma hali de farklılaşabilen bu bakteri türleri, yüzeylerden tam anlamıyla yok olmazlar.

Dezenfektanın asıl önemli olan kullanım özelliği, vücutta bulunan bakteri türlerinin yok olmasına zemin hazırlayarak; zarar vermelerini engellemektir.

EVDE DEZENFEKTAN YAPILABİLİR Mİ?

Bunun için birden farklı seçenek sunmak aslında mümkün. Kolay bulunabilecek ve zahmetsiz olarak her evde olabilen birkaç ürünle; kimyasal olmayan, ev tipi dezenfektan üretmek aslında çok kolay.

A-101 İnternete Özele KİWİ Robot Süpürge, Airfryer Fırın, TAÇ Tencere/ Tava geliyor. A-101 İnternete Özele KİWİ Robot Süpürge, Airfryer Fırın, TAÇ Tencere/ Tava geliyor.

Su ile karıştırıp güzel kokması amacıyla; aloe vera, gül suyu gibi donanımların eklenmesiyle yapılabilecek olan dezenfektan için dilediğiniz malzemeyi kullanabileceğiniz bir seri hazırladık.

Gelelim dezenfektan yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç olduğuna: sirke, karbonat, tuz, arap sabunu…

Editör: Doğu Gazetesi