Kars Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla vatandaşlar, yaşam malzemesi ve yiyecekleri Kars Belediyesi, İHH ve Gençlik Merkezlerine getirildi.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatıyla toplanan yardımlar, vatandaşların desteğiyle merkezden tırlara yüklendi.

AFAD İl Müdürlüğüne ait depolardan ise 400 çadır, 1920 battaniye, 1692 yatak, 216 aile mutfak seti, 1320 yastık-çarşaf seti ile vatandaşların topladığı 9 tırlık malzeme afetzedelere ulaştırılmak üzere Şanlıurfa'ya gönderildi.
Sarıkamış Kayak ve Snowboard Eğiticileri Derneği de deprem bölgesinde insanların üşümümesi için 120 kayak montu hazırladı. İlçede yardımlar toplanmaya devam ediliyor.
Erzincan Valisi Mehmet Makas, depremin ilk anından itibaren 45 iş makinesi ile farklı alanlarda 437 personelin göreve gittiğini söyledi.

Makas, AFAD binasında düzenlediği basın toplantısında, kamu haricinde özel sektörden ise gönüllü olarak 83 kişinin arama kurtarma faaliyetinde bulunmak üzere deprem bölgesine gittiğini belirtti.

TOKAT - 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi TOKAT - 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Yardımlara destek verenlere teşekkür eden Makas, "Burada dün 5 tır yardım toplandı. Lokomotifliği Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, esnaflarımız, iş insanlarımız yaptı. Sıkıntılı bir felaketle yüz yüzeyiz ama bu birlik ve beraberlik yaraları tez zamanda saracağımızı gösteriyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin." dedi.  (AA) 

Editör: Merve Kiraz