Malatya’da Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erzincan ACAR Gençlik Kulübü üyesi öğrencileri, depremin ilk gününden itibaren etkin bir şekilde arama ve kurtarma çalışmaları yürütüyor.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erzincan ACAR Gençlik Kulübü üyesi öğrencileri, depremin ilk gününden itibaren etkin bir şekilde arama ve kurtarma çalışmaları yürütürken, Gaziantep’te ise yine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda görev yapan öğretim elemanları ve öğrenciler depremzedelere yemek pişirme faaliyetinde bulunuyor.

Yaşanan deprem felaketinin ilk gününden itibaren 30 kişilik bir ekiple Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde arama kurtarma faaliyetleri yürüten üniversite öğrencileri 10 vatandaşın enkazdan sağ çıkmasına vesile olarak yakınların ailelerini mutlu etti. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Erzincan ACAR Gençlik Kulübü, arama kurtarma faaliyetlerinin ardından iyileştirme çalışmaları ve koordinasyon amacıyla bölgede varlığını sürdürmeye devam edecek.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda görev yapan Öğr. Gör. Yener Silahşör ve gönüllü öğrencilerimiz ise depremin etkisini en çok hissettirdiği illerden olan Gaziantep’te ki depremzede vatandaşlara günlük 3 bin kişilik yemek pişirmekte ve yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi RektörüProf. Dr. Akın Levent, öğrencilerin aldığı nitelikli eğitimle bu zor zamanlarda vatandaşların yanında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erzincan ACAR Gençlik Kulübü üyesi öğrencileri ile Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerimize  gösterdikleri çabadan dolayı teşekkürlerini iletti.

Sosyal koruma harcamaları artıyor Sosyal koruma harcamaları artıyor

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz