Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi koordinasyonunda oluşturulan 30 kişilik gönüllü arama kurtarma ekibi, Adıyaman merkezli çalışmalarını tamamlayarak Erzincan’a geri döndü.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi koordinasyonunda oluşturulan 30 kişilik gönüllü arama kurtarma ekibi, Adıyaman merkezli çalışmalarını tamamlayarak Erzincan’a geri döndü.

Yazılım üzerine program düzenlendi Yazılım üzerine program düzenlendi

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Depremin ilk saatleriyle beraber Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak başlattığımız çalışmalar neticesinde kısa bir sürede organize olan gönüllü arama kurtarma ekibimiz Adıyaman’a hareket ettikten sonra deprem bölgesinde aktif bir rol aldı. Çalışmalarının ardından Erzincan’a dönen gönüllü arama kurtarma ekibimizi üniversite rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent karşıladı.

Rektör Levent, uzmanlar tarafından yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen bu deprem faciasında devletin tüm organlarının seferber olduğu gibi milletimizin de olağanüstü gayretini vurgulayarak EBYÜ gönüllü arama kurtarma ekibine yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.”

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz