Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Mustafa Kemal Anaokulunu ziyaret etti.

Okulun birimlerini gezerek öğrencilerle sohbetlerden Gün, "Okul öncesi eğitim; Eğitimin temelini oluşturmakla birlikte eğitim sistemimizin şekillenmesinde büyük öneme sahiptir."dedi.

Mustafa Kemal Anaokulu, "Eğitim Ağaca Benzer, Kökleri Okul Öncesidir." Sözü ve bilinci ile 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 2. Dönemine 5 yaş 100 öğrenci, 4 yaş 45 öğrenci, 3 yaş 20 öğrenci olmak üzere toplam 165 öğrenci ile devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımız 5 yaşta okullaşma oranını artırmak için 5000 yeni anasınıfı açılacağı bilgisini vermişti. Okulumuzda planlama yapıp yeni sınıf alanları oluşturmakta, okul öncesinde okullaşma oranın artmasına katkı sunduğu İçin teşekkür ediyoruz." dedi..

Okul Müdiresi Kübra Akın, "Okulumuzda çeşitli projelerle eğitim kalitemizi artırmak için çalışıyoruz. Çevre bilincini artırmak için de "Çevreye Duyarlı Nesiller" projesine katılım göstererek etkinlikleri uygulamakta, 2020/2021 eğitim öğretim yılında başvurduğumuz Eko-Okullar Projesine dahil olarak 2021/2022 eğitim öğretim yılında Yeşil Bayrağı okulumuza kazandırmayı amaçlamaktayız." diyerek görüşlerini belirtti.

Aziz Gün, çocukların küçük kaslarını geliştiren ve bilişsel gelişimi destekleyen Yaşam ve Beceri Alanı, Akıl ve Zeka oyunları- kodlama alanı, Drama Ve Müzik alanlarını içeren Yeni öğrenme merkezlerinin olduğu ve Mart ayı içerisinde açılması planlanan bir sınıfta da incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar için teşekkür ederek, sağlık ve başarı dilekleriyle ziyaretini tamamladı.

Editör: Doğu Gazetesi