Erzincan Barajı'ndaki su seviyesi, yaşanan kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle yüzde 26,78’e, Tercan Barajı’nın doluluk oranı ise yüzde 63,83’e düştü.

AFAD 3’ncü Ordu Komutanlığı personeline eğitim verdi AFAD 3’ncü Ordu Komutanlığı personeline eğitim verdi

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Erzincan İl Koordinasyon toplantısında, DSİ olarak yapılan ve gerçekleştirilecek olan projeler ile ilgili bilgiler verdi. 
Yavuz konuşmasında barajların su seviyesi hakkında bilgi vererek, “Geçen senenin aynı tarihine göre Erzincan Barajı’nda 1 milyon metre küp fazla suyumuz var. Bunun gerekçesi de şu; zaten barajları biz bunun için yapıyoruz, kurak sezonda kullanabilmek için yapıyoruz. Üst havzadan daha önce biriktirdiğimiz sudan çok fazla bir tüketimimiz olmamış. Bunu bol miktarda suyumuz var harcayalım diye demiyorum. 2 milyon metre küp Erzincan Barajı için çok büyük bir su değil. Sonuçta yüzde 26’sı dolu olduğuna göre yüzde 74’ü boş. Yağışlardan inşallah daha da faydalanacağız. Tercan Barajı’nda geçen yıl aynı tarihte yüzde 33 iken şuan da yüzde 63,83’te dolu. Tercan Barajı sulama ve enerji maksatlı. İnşallah yağışlarımız daha da artacak. Dua ediyoruz ki bir problem olmayacak" dedi. (İHA)

Editör: Merve Kiraz