Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi; “Erzincan Belediyesi doludizgin geçirdiği bir yılı geride bıraktı. 2021 yılında üst yapı ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da başarılı çalışmalara imza attı.

Şehir sakinleri ve şehre gelen misafirlerin daha rahat ve güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürebilmesi için tüm imkânlarını seferber eden Erzincan Belediyesi, rutin çalışmalarının dışında Kızılay Hocabey Kentsel Dönüşüm Projesi ve GES Projeleri gibi önemli yatırımları da Erzincan’a kazandırmayı başardı.

Kızılay Hocabey Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı

Erzincan Belediyesi tarafından 2020 yılında yapımına başlanan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabı 46 blok 370 konut 49 iş yeri olarak tamamlandı. Konut karşılığı anlaşma yapılan 135 hak sahibinin kura sonucu yeni konutları belirlenirken, 2021 Aralık ayında ilk vatandaş yeni konutuna taşındı.

GES Projeleri elektrik üretimine geçti

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapan Erzincan Belediyesi, Çukurkuyu ve Kurutilek’te yaptığı iki adet GES projelerini faaliyete geçirdi. Planlanandan daha erken bir sürede gerçekleştirilen kurulumun ardından elektrik üretimine geçildi. Erzincan Belediyesinin tabiata saygılı çevreci projeleri ve yatırımlarına “Yenilenebilir Enerji” olarak adlandırılan Güneş Enerji Santralleri sayesinde hem güneş enerjisinden elektrik üretecek hem de yılda 3 milyon lira gelir elde edecek.

Üst yapı çalışmaları tamamlandı

Erzincan Belediyesi 2021 yılı içerisinde planlanan program dâhilinde mahallelerde yapımı tamamlanan altyapı çalışmaları sonrası üst yapı çalışmalarını tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol genişletme, yeni imar yolu açma, asfalt serim, parke yol, kaldırım gibi üst yapı çalışmalarını 2021 yılında yoğun bir şekilde devam ettirdi.

35 bin ton asfalt döküldü

Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 2021 yılında, şehir genelinde yapılan asfalt çalışmalarında, yeni açılan imar yolları ve tahrip olmuş yollarda ki yama çalışmalarında toplam 35 bin 147 ton asfalt kullanıldı. 

Fen İşleri Müdürlüğü şantiye ekibi ise şehir genelinde parke yol, kaldırım, yol genişletme çalışmaları kapsamında hizmet verirken 9 bin 900 metrekare Andezit, 2 bin 100 metre Andezit Bordür, 24 bin 500 metrekare Parke, 10 bin 700 metre Beton Bordür kullandı.

Şehre alternatif yollar kazandırmayı amaçlayan Erzincan Belediyesi, 2021 yılında toplamda 10 km yeni imar yolları açtı.

Park ve yeşil alanlar çoğaldı

Erzincan Belediyesi tarafından şehir genelinde yeni sosyal yaşam alanlarının kazandırılması için çalışmalar 2021 yılında da aralıksız devam etti. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kente yeni park ve yeşil alanlar kazandırıldı. Mevcut parklarında yenileme, bakım ve onarım çalışmaları da titizlikle ilerlerken, yeni parklara oyun gruplarının yanı sıra fitness alanı, yürüyüş yolları, basketbol sahası gibi çeşitli spor dalları ile ilgili alanlarda yapıldı.

Projelerle çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirebilmesi amaçlanırken, yeşil alana da büyük önem verildi. Tüm parklar çimlendirme çalışmasının yanı sıra çeşitli çiçek ve ağaçlar ila donatıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2021 yılında Arslanlı Mahallesi, Mimarsinan Mahallesi, İzzetpaşa Mahallesi, Başbağlar Mahallesi, Kurutilek Mahallesi ve Kavakyolu Yerleşkesinde olmak üzere toplamda 9 adet yeni park yapıldı.

İtfaiye Müdürlüğü 1819 olaya müdahale etti

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü2021 yılında toplam 395 yangın ve çeşitli olaylara 1819 müdahalede bulundu.

2021 yılında meydana gelen 395 yangının 48’u konut ve apartmanlarda gerçekleşirken, 5 işyeri yangını, 45 motorlu araç yangını, 1 fabrika yangını, 6 orman fidanlık, 24 trafo/ baca/çatı yangını, 17 odun/kömür/ saman deposu yangını, 4 besihane / ahır / hayvan çiftliği, 1 ticari depo, 216 harabe/ot/ çöp/arazi yangını ve 19 anız/çalı/bağ/bahçe yangını meydana geldi.

Aynı zamanda İtfaiye Müdürlüğü 249 yangına müdahale etmesinin yanı sıra su baskınında su tahliyesi, baca temizleme, kapı açma, yol/meydan/pazaryeri alanları yıkama, hayvan kurtarma işlemi, asansörde mahsur kalan insan kurtarma, intihar vakasına müdahale gibi çeşitli olaylarda 1819 müdahalede bulundu.

750 kursiyere eğitim verildi

Erzincan Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla gönüllere dokunmaya devam ediyor.

Her alanda vatandaşın yanında olmaya gayret eden Erzincan Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara yönelik sosyal hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.

Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2021 yılı içerisinde vatandaşlara yönelik kurslar, yaz spor okulları ve yardım faaliyetleri aralıksız devam etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 150 kursiyere Diksiyon, Türk İşaret Dili, Bağlama, Halk Oyunları, Karakalem, Arapça ve Tiyatro eğitimi verildi. Yaz spor okulları kapsamında 400 kursiyere Masa Tenisi ve Dart eğitiminin yanı sıra mahalleler arası penaltı yarışması ve dart turnuvaları düzenlendi. Sevgi evlerinde bulunan 200 çocuğa koro çalışması, Bocce ve Dart eğitimi verildi.

Dini, Milli Bayramlar ve özel günlerde konserler düzenleyen Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Ramazan Ayında 800 kişilik iftar kumanyası ve engelli vatandaşlara yönelik medikal ve tıbbi malzeme dağıtımı gibi faaliyetlerine de devam etti.

Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde 145 kişiye 260 seans destek hizmeti verildi.

Erzincan’da 2 bin 42 hayvana şefkat eli uzandı

Erzincan Belediyesi, 2021 yılında bin 362 hayvanın tedavisini, bakımını ve rehabilitasyonunu yaptı, 680 hayvanın da kısırlaştırma çalışmasını yaptı. Ayrıca sokak hayvanlarının aç kalmaması için bir yılda 7 bin kilogram mama dağıtıldı.

Sokakta yaşayan hayvanların tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenen belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü, araç çarpması ve doğa olaylarında yaralanan hayvanların da tüm tedavi ve bakımlarını yapıyor. Yaralanan hayvanlara ilk müdahaleyi olay yerinde yapan veteriner ve destek personeli, daha sonra belediyenin polikliniğinde gerekli işlemleri yapıyor. Gerekli durumlarda ameliyatta yapan veteriner hekimler, cerrahi müdahalenin ardından yaralı hayvanları belediyenin Geçici Hayvan Bakım Evi'nde kontrol altında tutuyor, tedavi programı uyguluyor. Erzincan Belediyesi’nin veteriner hizmetleri kapsamında, 2021 yılında 2 bin 42 hayvanın tedavi ve bakımı yapıldı. Çalışmalar kapsamında 191 erkek köpek, 489 dişi köpek olmak üzere toplam 680 kısırlaştırma işlemi yapıldı. Sokak hayvanlarının aç kalmaması için belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, sokak hayvanları için şehrin dört bir yanındaki mama odaklarına düzenli olarak mama bırakıyor. Erzincan Belediyesi, şehirdeki sokak havyaları için 7 bin kilogram mama dağıtarak can dostların aç kalmasının önüne geçen belediye ekipleri, mama ve su dağıtımını düzenli olarak sürdürüyor.

Beyaz Masa 19 bin 169 isteği cevaplandırdı

Erzincan Belediyesinde Beyaz Masa ve Çağrı Merkezi personeli, vatandaşlarla birebir iletişim kurarak yapacakları işlemlerde ve sorunlarının çözümünde yardımcı oluyor. Beyaz Masalarda vatandaşlar; bilgi alma, borç sorgulama, borç ödeme ve şikâyet başvurusu gibi birçok hizmete kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşları ‘Güler Yüzle’ karşılayan Beyaz Masa personeli pandemi önlemleri çerçevesinde vatandaşlarla birebir iletişim kurarak yapacakları işlemlerde yardımcı olurken, sorunlarının çözümlerinde de yol göstericilik yapıyor. 2021 yılı içerisinde 19 bin 169 vatandaşın istek, talep ve şikâyetleri kayıt altına alınarak çözüm için yardımcı olundu. İstek ve talepte bulunan vatandaşların 17 bin 983’ü telefon ile 481’i CİMER, 534’ü Whatsapp ve 17’i de şahsi başvuruda bulundu.”

Editör: Doğu Gazetesi