.

            Erzincan’a ilk geldiğimde doğa harikalarını sordum . Önce Girlevik şelalesinden bahsettiler. Buraya gittiğimde çok güzel bir manzara ve güzel restaurantlar vardı. Her bir yer sanki şifa kaynağıydı. Şelalenin buz tutmuş bir kesimi bir kesimi ise buz gibi kaynak suyu. Tadı enfesti. Yemek olarak da bu manzaraya uygun yemeklerin sultanı et çeşitleri, balık ve meyveler vardı. Sonrasında Ekşisudan bahsettiler. Oraya gittiğimde ise İstanbullu olduğumdan ilk küçük boğaz köprüsü şeklinde manzara gördüm. Nasıl ölüleri diriltmişse İsa A.S o su da mayhoş tadıyla bir anda canlandırdı beni. Bir gün o kadar canlandım  ki ordaki yunus gemileriyle 1,5 saat kadar  ayaklarım yorulmadan pedal çevirdim. 

Kuş cıvıltılarıyla koşturduğum Erzincan sokakları bir çocuk sevinci gibidir. Her bir yerinden dut,kiraz, incir , elma meyve ağaçları bir anda ortamı  Noel’e çevirir. Her yerden Allahın hediye paketleri sizi sonsuz bir mutluluğa sevkeder.  Eğer sıcaktan bunalmışsanız yazın doğal klimadır Ergan Dağı . Bir anda o sıcakta üşürsünüz. Güzel bir çay da içtiniz mi yanında İskandinav ülkesindeymişsiniz gibi olur. Bazı günler istersiniz ki Erzincan ‘da yabancı ve Türk sinemalarını izlemek onun için de Erzincanpark AVM‘de (eski Kadıköy’ deki rex sinemalarını andırır )sinema keyfine giderseniz. Çıkışta cana yakın  insanlarına küçük dip notlar halinde anlatırsınız eğlenceli eğlenceli. 6 şubat depreminde  olduğu gibi herkes bir sıkıntı anında  neyi var neyi yok birleşir koşar yardıma. İki büyük deprem geçirdiğinden zorda kalanlara yardım etmeyi iyi bilir Erzincan. 

Dörtyolu ise tam gençler için kurulmuş bir yer. Arada yapılan müzik festivalleri dans etmeyi ve şarkı söylemeyi seven gençler  için biçilmiş bir kaftandır. Belediye başkanı her saat toplantısı yoksa sizi kabul eder ve sizi dinler. Özel Neon hastanesinin sahipleri İlyas ve Zekeriya Kalbur kardeşler ise samimiyet, insanlık ve doktora saygınlıklarıyla beni Erzincan’a ısındıran ilk dostlardı. Sonrasında Fikret hoca Ufuk hoca ve diğer hastane personelleri dostluklarıyla 10 aydır burada bana yardım ettiler. Fikret hocamızın özellikle babacan tavrı babamdan uzak olmama rağmen benim burada rahat olmamı sağlamıştır.  Devlet hastanesindeki meslektaşlarım da özellikle  de Alevtina hanım cana yakınlığıyla beni burada hekimlikte yalnız hissetmeme neden olmuştur. İşte bu güzel şehirde inşallah nice yıllar kalmak ve hekimlik yapmak dileğiyle. 
                 

Erzincan İli
Nasıl güzel buram buram andolu kokar
Tulum peynıiriyle çok canlar yakar
Yahşi dağlarıyla cennetler saçar 
Ne güzeldir bu Erzincan ili. 


Döneri meşhurdur iç çektirir
Kiraz bağları ayrı ayrı lezzetler getirir.
Üzüm bağları şifa getirir
Ne güzeldir bu Erzincan ili. 


Doktorları yumuşak ve halimdir
Hastaneleri güçlü ve kuvvetlidir.
İnsanları ise birbirinden güzeldir 
Ne güzeldir bu Erzincan ili


İliçteki altınlarıyla
Uzaktan gelen Amerikalılarla 
Samimi dostlarıyla 
Ne güzeldir bu Erzincan ili


Nur  kulu der ki yarın Hakka
Hakkın divanında 
Dost meclisidir 
Tüm insanlarıyla 
Ne güzeldir bu Erzincan ili